Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewonersonderzoek toerisme in de Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid nemen een bijzondere plek in de geschiedenis in. Vier van de zeven gebieden zijn dan ook niet voor niets genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. Een mogelijke inschrijving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst zal een afsp

De Koloniën van Weldadigheid nemen een bijzondere plek in de geschiedenis in. Vier van de zeven gebieden zijn dan ook niet voor niets genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. Een mogelijke inschrijving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst zal een afspiegeling op alle Koloniën van Weldadigheid hebben en zal in de toekomst waarschijnlijk ook meer toeristen trekken.

De mening van inwoners over toerisme in de betreffende gemeenten is van groot belang om toekomstige plannen op het gebied van toerisme zo goed mogelijk in te richten. Het gaat om inwoners van de Belgische gemeenten Merksplas (Merksplas-Kolonie) en Wortel (Wortel-Kolonie) en de Nederlandse gemeenten Noordenveld (Veenhuizen), Ommen (Ommerschans), Steenwijkerland (Willemsoord), Westerveld en Weststellingwerf (Frederiksoord-Wilhelminaoord).

Binnenkort ontvangen inwoners van de Koloniën van Weldadigheid een uitnodiging van hun gemeente om deel te nemen aan het bewonersonderzoek. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor zowel de gemeente, als de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de toeristische promotie.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over dit traject.