Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Hoe plan ik mijn bezoek? 

Om het verhaal over het ontstaan van de Koloniën en de doorontwikkeling tot landloperskoloniën en tot Koloniën zoals vandaag goed mee te krijgen en te begrijpen, raden we je aan je bezoek te starten in het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7. Vervolgens kan je het landschap induiken. Op de pagina 'Niet te missen' hebben we de plekken gebundeld die je zeker in Wortel- en Merksplas-Kolonie gezien moet hebben. Kolonie 5-7 is een waar wandel- en fietsparadijs. Via verschillende wandel- en fietstochten alsook via leuke activiteiten voor kinderen kom je vanzelf op deze plekken terecht. 

Wil je niet zelf op verkenning in Kolonie 5-7 maar laat je je liever op sleeptouw nemen door een gids? Dat kan! Zowel in Wortel- als in Merksplas-Kolonie worden verschillende rondleidingen georganiseerd.  

Hoe kan ik een rondleiding inplannen? 

  • Kolonie 5-7 begeleide wandeling - Merksplas-Kolonie

Een ervaren gids laat je mooie plekken in Merksplas-Kolonie zien en vertelt het verhaal van de landloperskoloniën. Nadien kan je op eigen tempo het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 verkennen of afsluiten met een drankje of hapje in de aanpalende brasserie. Zie: Kolonie 5-7 begeleide wandeling

Meer info en reserveringen: toerisme@hoogstraten.be of T +32 (0)3 340 19 55

  • Koloniewandeling natuur - Wortel-Kolonie

Een ervaren gids neemt je mee het landschap in en vertelt je meer over de geschiedenis van deze landloperskolonie en de bijzondere natuur. Zie Koloniewandeling natuur

Meer info en reserveringen: bc.deklapekster@natuurpunt.be of T +32 (0)3 383 02 08

Ik plan een daguistap naar Kolonie 5-7. Waar kan ik iets eten of drinken? 

Zowel in Wortel- als in Merksplas-Kolonie kunt u terecht om iets te eten en te drinken. Wij bundelden hier de verschillende gelegenheden voor jou. 

Ik wil graag enkele dagen in Kolonie 5-7 vertoeven. Waar kan ik overnachten?

Op zoek naar een mooie logeerplek om Kolonie 5-7 ten volle te beleven? Dat kan zowel midden in deze bijzondere landschappen als in de nabije omgeving van Wortel- en Merksplas-Kolonie. Zie hier een overzicht.

Ik wil graag een feest of evenement op Kolonie 5-7 organiseren. Kan dat? 

Er zijn verschillende locaties te huur in zowel Wortel- als Merksplas-Kolonie voor zowel kleine feesten als grotere evenementen. Hier vind je een overzicht alsook de link naar de verhurende organisaties. 

Ik ben op zoek naar mijn voorouders in de Koloniën van Weldadigheid. Waar begin ik? 

Voor België is er een zoekmodule ontwikkeld: www.kolonie57.be/genealogy/persons
Voor Nederland: http://allekolonisten.nl

Niet gevonden wat je zocht? Mogelijk is het dossier te recent waardoor het om privacyredenen nog niet ontsloten kan worden. Neem dan contact op met één van de volgende archiefinstellingen: 

Meer informatie kan je ook vinden op www.kolonienvanweldadigheid.eu/zoek-je-voorouders