Werelderfgoed!?

Wortel- en Merksplas-Kolonie mogen zich vanaf de zomer van 2020 misschien Werelderfgoed noemen! Samen met de vijf andere Koloniën van Weldadigheid werd in januari 2017 een nominatiedossier ingediend bij het Werelderfgoedcentrum in Parijs. Daar ging een jarenlange voorbereiding, grondig studiewerk en internationale samenwerking aan vooraf.

De Koloniën van Weldadigheid worden voorgedragen als cultuurlandschap dat transnationaal en serieel is. In de zomer van 2018 hebben de Koloniën van Weldadigheid een stap dichterbij gezet naar de inschrijving op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het Werelderfgoedcomité besliste om het advies van ICOMOS niet te volgen en de zeven Koloniën huiswerk mee te geven en daarmee binnen drie jaar terug te laten komen. Klik hier voor meer informatie over het nominatieproces. Bekijk onderaan deze pagina een introductiefilm over de nominatie van De Koloniën van Weldadigheid.

Meer weten over Werelderfgoed en waarom drie provincies, acht gemeenten en tal van andere organisaties en overheden uit Nederland en België geloven in de bijzondere erfgoedwaarde van de Koloniën van Weldadigheid? Lees er alles over op www.kolonienvanweldadigheid.eu/werelderfgoed

Video